MICRONEEDLING

Microneedling

Wil je een frisse gloed, fijne lijntjes, pigmentvlekjes of acne littekens verminderen? Dan is mogelijk een microneedling iets voor jou!

Microneedling is een minimale invasieve procedure, waarbij hele minuscule naaldjes de huid zachtjes doorprikken. Hierdoor wordt het natuurlijke herstelproces van de huid geactiveerd. Door het creëren van gecontroleerde schade wordt het gezonde omliggend weefsel gedwongen om meer collageen aan te maken om de schade te herstellen. Daarnaast zorgen de microkanaaltjes in de huid ervoor dat er 80% meer productopname plaatsvindt in de huid zodat de werking van deze producten toeneemt. De huid wordt van binnenuit voorzien van zuurstof en voedingsstoffen, wat resulteert in een verbeterde huidconditie en een gezondere uitstraling. Deze toegenomen bloedcirculatie helpt ook bij het afvoeren van afvalstoffen, waardoor de huidschade wordt verminderd en de algehele gezondheid van de huid wordt bevorderd. Dit proces zorgt voor een vermindering van de zichtbaarheid van hyperpigmentatie, rimpels, verslapping en onregelmatigheden zoals littekentjes als gevolg van acne of striae voor een vernieuwde en stralende teint.

Recente studies hebben aangetoond dat microneedling effectief de melanocyten aanpakt die verantwoordelijk zijn voor de overproductie van melanine en dus hyperpigmentatie. Hierdoor zorgt de behandeling dus voor een meer heldere en egalere huid.